Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ «Γ. Τριανταφυλλίδη» δωρεάς στο Ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού»

από την Hellenic Auctions «Ελλήνων Τέχνη»

Τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο της Δημοπρασίας Electra PALACE Κυριακή 15 Μαΐου 2.30 μ.μ. -9.30 μ.μ.
και Δευτέρα 16 Μαΐου 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.


Στο ELECTRA PALACE της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 16 Μαΐου 2011 ώρα 19.30 μ.μ. ο Θάνος Ευαγγελινός και ο κος Eric Herman της HellenicAuctions «Ελλήνων Τέχνη» έχουν την ευθύνη για την δημοπράτηση της συλλογής έργων τέχνης του «Γ. Τριανταφυλλίδη» που δώρισε στο «ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
Η τέχνη ως αυτοδύναμος μοχλός για την πολιτισμική μας αυτοδιάθεση γίνεται στην περίπτωση αυτή αρωγός για το ωφέλιμον της πράξης πέραν των συναισθηματικών μας αναγκών.


Έργα ζωγραφικής και γλυπτά σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ουκαι 20ου αιώνα κρατούν το κύρος της δυναμικής της Δημοπρασίας σε επίπεδο υψηλών προδιαγραφών για την καλώς εννοούμενη τέχνη.
Έργα περιμένουν την άποψη των αγοραστών ώστε να μετακινηθούν σε χέρια διαμορφώνοντας ανάλογη εικαστική και εμπορική αξία χωρίς επηρεασμούς δημοκρατικά.
Έργα που θα διατεθούν είναι του Ακριθάκη, Αντωνάκου, Αστεριάδη, Βασιλείου, Γαλάνη, Γερμενή, Γκίκα- Χατζηκυριάκου, Διαμαντόπουλου, Θωμόπουλου, Καρα ,Κόντογλου, Λεφάκη, Λούστα, Λύτρα Ν., Μαλάμου, Μαλέα, Μαυροϊδη, Μυταρά, Νάτση Κλειώς, Παρθένη, Ροΐλου, Ρέγκου, Τέτση, Φασιανού, Φειδάκη και άλλων.
Μια αξιόλογη συλλογή της ελληνικής τέχνης που ζητά τη θέση της στο χρηματιστήριο αξιών της σημερινής πραγματικότητας με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του Ιδρύματος «Άσυλο του Παιδιού».
Οι τιμές της δημοπρασίας σε αξιοπρεπείς και χαμηλούς τόνους, θα δώσουν καλές ευκαιρίες, για τους εραστές της τέχνης και όχι μόνο.
Για την περίπτωση διατίθεται κατάλογος των έργων υψηλής αισθητικής, ο οποίος και πέραν των τυπωμένων εικόνων των έργων λειτουργεί με επισημάνσεις στα θέματα, με την γενική επιμέλεια του Θάνου Ευαγγελινού και των συνεργατών του.

Τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο της Δημοπρασίας Electra PALACE Κυριακή 15 Μαΐου 2.30 μ.μ. -9.30 μ.μ. και Δευτέρα 16 Μαΐου 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ.
Πληροφορίες- κατάλογος
Τεχνοχώρος – Λογοτέχνης Αλ. Σβώλου 5- Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310- 227.799 www.helenicauctions.gr




Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου
Δημοσιογράφος – ΕΔΣΤΕ
Εικαστικός συντάκτης
http://www.karagianniotou-mustikou.com